Categories: Без рубрики

Використання автоклавів Steriflow при виробництві готових страв за технологією “sous-vide”

Sous-vide  – технологія приготування їжі, яка дуже популярна за кордоном, хоча у нас про неї говорять чомусь набагато менше, ніж про ту ж молекулярну гастрономію. Можливо, просто не всім зрозуміло, як вимовляються ці закордонні слова? А вимовляються вони “су-вид”, і в перекладі з французької означають “у вакуумі”, що досить точно описує саму технологію.

Сутність методу дуже проста: продукти пакуються в спеціальний пластиковий пакет, з якого відкачується повітря, після чого готуються у воді, температура якої зазвичай не перевищує 70 градусів. В результаті досягається відразу кілька цілей:

При готуванні в запакованому пакеті зберігаються всі смаки і аромати, які в звичайних умовах втрачаються в процесі.

При низькотемпературній обробці клітинні мембрани не руйнуються – для нас це означає те, що такі страви вийдуть значно соковитішими.

При запіканні, скажімо, м’яса, ви навряд чи виставите температуру нижче 180 градусів, хоча для готовності досить 55-65 для яловичини, баранини та не більше 80 для свинини. При готуванні  sous-vide температура всередині і зовні буде однакова, нічого не висохне і не підгорить.

Якщо мова йде про ті шматки м’яса, які прийнято відварювати або тушити, правильний підбір температури дозволяє м’язовому коллагену перетворитися в желатин, не допускаючи денатурації білків – саме через неї м’ясо виходить жорстким і сухим.

Овочі, які піддаються цьому методу, навпаки, зберігають свіжу, хрустку текстуру,що складніше отримати при звичайному варінні.

Якщо коротко підсумувати все вищевикладене, отримуємо ідеальний смак, ідеальний аромат і ідеальну текстуру готового блюда. А досягти позитивних результатів при виробництві готових страв в промислових умовах Вам допоможуть автоклави Steriflow.

Artem

Share
Published by
Artem

Recent Posts

Чому двогвинтові насоси HYGHSPIN є ідеальним вибором для сучасної промисловості

У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…

12 місяців ago

Як ШІ Революціонує Індустрію Кормів для Тварин

Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…

12 місяців ago

Білок комах: що потрібно знати лідерам харчової промисловості

Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…

1 рік ago

Секрети пакування в газовому середовищі: як український бізнес збільшує прибутки

  У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…

1 рік ago

Як вибрати оптимальний теплообмінник для Ваших потреб

Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…

1 рік ago

Насоси Sydex: ідеальне рішення для в’язких речовин!

Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…

1 рік ago