Categories: Без рубрики

Технологія Sous-vide (сувід): обладнання та головні переваги

Що ми знаємо про технології Sous-vide?

Для того, щоб розуміти, навіщо потрібна ця технологія, треба розуміти, за яких обставин вона з’явилася і що стало причиною. Ми знаємо, що унікальна технологія Sous-vide була винайдена близько сорока років тому у Франції відомим шеф-кухарем Джорджем Пралусом. Тоді Джордж вперше приготував фуа-гру у вакуумній упаковці. Це призвело до того, що після обробки за методом Sous-vide печінка стала мати ніжніший смак і кращу текстуру. Сьогодні, коли людство все більше занепокоєне темою здорового харчування, даний вид обробки є ще більш популярним. За такої технології приготування продукт, перебуваючи у вакуумній упаковці, піддається дуже делікатній, тепловій обробці, тим самим дозволяючи скоротити втрати в масі продукту з 20-35% до 5-7%, зберегти всі корисні властивості продукту. Більшість мікроелементів як в харчовому значенні (вітаміни, білки, вуглеводи і жири), так і в органолептичному (смак і аромат) залишаються в незмінному стані.

Переваги технології приготування Sous-vide:

  • збереження ароматів і соків продукту;
  • зменшення втрати за масою на 15-35%;
  • економія електроенергії на 20-28%;
  • без ризику усушки та зневоднення продукту;
  • без ризику окислення ліпідів в продукті;
  • більш тривале зберігання продукту після приготування у вакуумі;
  • економія обсягу закладки спецій на 3-40%, оскільки концентрація прянощів і жири зберігаються через присутність оболонки;
  • збільшення швидкості варіння при збереженні тепловитрат.

 

Тепер, знаючи, навіщо ця технологія потрібна, ми допоможемо вам розібратися, як же вона працює. Насправді, все дуже просто. Продукти готуються до теплової обробки: миються, очищаються, ріжуться, перемішуються між собою, доповнюються приправами. Потім даний продукт закочується в пакет з харчового пластику, на вакуумному пакувальнику видаляється повітря і продукт відправляється на теплову обробку. Дуже важливо, щоб повітря з пакета був повністю видалений, оскільки вода руйнує структуру продукту.

Ну і головне: щоб готувати таку їжу в вакуумі, вам, звичайно ж, буде потрібно спеціальне обладнання. Воно відрізняється потужністю, продуктивністю і розмірами. Особливо популярними в професійному середовищі є агрегати французького виробника. Наприклад, автоклави STERIFLOW дозволяють з легкістю експериментувати і бути оригінальними. Якщо вам необхідно досягти найбільш позитивних результатів при виробництві готових страв, зберігаючи при цьому ідеальний смак, ідеальний аромат, ідеальну текстуру готового продукту, то STERIFLOW – краща якість для вашого бізнесу. STERIFLOW – компанія, яка пропонує універсальні і індивідуальні рішення, беручи до уваги всі ваші потреби. Саме автоклави STERIFLOW прекрасно інтегруються в вашу виробниче середовище з приготування готових страв. Технологічний цикл виробництва складається з підготовки інгредієнтів, вакуумної упаковки і варіння / пастеризації готового блюда в автоклаві. Цикл приготування страви в автоклаві становить від 2-х до 6-ти годин в залежності від рецептури. Варка відбувається при низькій температурі. Для такого типу продуктів найбільш важливими факторами є точність підтримки температури і рівномірність її розподілу. Саме тому цей відповідальний технологічний процес здійснюється на горизонтальних автоклавах STERIFLOW.

До речі, важливо пам’ятати, що при використанні даної технології необхідна гранично точна організація процесу роботи з чітким розумінням завдань. Важливий сам спосіб обробки продуктів або можливість довгого зберігання і т.д. Наприклад, для того, щоб робити великий запас готових страв, треба, по-перше, мати достатню кількість холодильних шаф, по-друге, розуміти, що великі терміни – це зовсім не безмежні терміни. І ще, в Sous vide зручно працювати тільки з тими продуктами, які легко упаковуються в пакети, наприклад, хлібобулочні та кондитерські вироби не доцільно готувати за даною технологією.

І наостанок: Sous-vide – це ідеальне поєднання смаку і користі, оскільки його технології допомагають готувати правильну, корисну і смачну їжу.

Artem

Share
Published by
Artem

Recent Posts

Чому двогвинтові насоси HYGHSPIN є ідеальним вибором для сучасної промисловості

У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…

12 місяців ago

Як ШІ Революціонує Індустрію Кормів для Тварин

Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…

12 місяців ago

Білок комах: що потрібно знати лідерам харчової промисловості

Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…

1 рік ago

Секрети пакування в газовому середовищі: як український бізнес збільшує прибутки

  У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…

1 рік ago

Як вибрати оптимальний теплообмінник для Ваших потреб

Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…

1 рік ago

Насоси Sydex: ідеальне рішення для в’язких речовин!

Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…

1 рік ago